Inloopbijeenkomst Erfgoedloket Groningen op 10 oktober in Ten Post

Op donderdag 10 oktober organiseert het Erfgoedloket Groningen van 17:00 tot 20:00 uur een inloopbijeenkomst voor erfgoedeigenaren in restaurant Bij de Molen in Ten Post. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. 

De inloopbijeenkomst is vrij toegankelijk, maar het is voor de organisatie wel prettig als bezoekers zich van tevoren aanmelden. Dit kan op de website van het Erfgoedloket Groningen (www.erfgoedloketgroningen.nl).

Erfgoedloket Groningen organiseert regelmatig informatieve inloopbijeenkomsten voor erfgoedeigenaren in de provincie Groningen. Al vanaf eind 2017 ondersteunt het Erfgoedloket kosteloos eigenaren en bewoners van monumentale en karakteristieke panden in het aardbevingsgebied. Sinds dit jaar is deze ondersteuning beschikbaar voor bewoners en eigenaren van alle erfgoedpanden in de gehele provincie Groningen. 

Op de inloopbijeenkomsten zijn verschillende organisaties vertegenwoordigd die kunnen helpen bij vragen van eigenaren over hun monumentale pand. Bijvoorbeeld: 'Hoe kan ik verduurzamen?'  Vragen over versterken en schadeafhandeling kunnen bezoekers hier ook stellen. Daarnaast zijn er specialisten aanwezig voor vragen over de verschillende (aangepaste) financiële regelingen bij de instandhouding van monumenten.

Naast het Erfgoedloket zijn ook aanwezig: Het Nationaal Restauratiefonds, de provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen, Monumentenwacht Groningen, Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Vereniging Groninger Monument Eigenaren.