Hoogste punt gevierd aan de Kooistraat in Kantens

Na de bouwvak is het hoogste punt bereikt in de bouw van 26 nieuwe woningen aan de Kooistraat in Kantens. Op woensdag 18 september vierden we dit samen met de bewoners. 

In Kantens werken Nationaal Coördinator Groningen (NCG), woningstichting Goud Wonen en gemeente Het Hogeland samen aan de versterking van deze woningen. De versterking in Kantens gebeurt in drie fasen. De woningen uit de eerste fase van dit project hebben nu het hoogste punt bereikt. Samen met de woningeigenaren, huurders, gemeente Het Hogeland en de aannemers vierden we deze mijlpaal op de bouwplaats. Dit gebeurde onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.

Aardbevingsbestendige en duurzame woningen

In opdracht van NCG startte Bouwgroep Dijkstra Draisma begin dit jaar met de bouw van zestien particuliere woningen. Aannemersbedrijf HTO bouwt tien nieuwe huurwoningen voor Goud Wonen. Goud Wonen laat drie soorten woningen bouwen: levensloopbestendige woningen, gezinswoningen en grote gezinswoningen. TWA architecten maakte een ontwerp voor alle woningen. Ze zijn geïnspireerd op het ontwerp van een boerderij. De woningen kunnen tegen aardbevingen, zijn gasloos en energiezuinig. Gemeente Het Hogeland richt daarnaast de openbare ruimte rond deze woningen opnieuw in. Ook vernieuwt de gemeente het riool, de wegen en de kabels en leidingen in de grond. Het doel is een klimaatbestendige buurt.

Oplevering eerste fase

De verwachting is dat deze eerste fase begin 2025 klaar is, waarna de bewoners terugkeren naar hun nieuwe huizen. Daarna volgt fase 2, ook aan de Kooistraat en de Bredeweg. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

  • Kooistraat Kantens