Regina Bouius-Riemersma verlaat NCG en wordt nieuwe voorzitter College van Bestuur Noorderpoort

Algemeen directeur Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort en verlaat het NCG.

Regina Bouius-Riemersma neemt afscheid van het NCG op een moment dat de helft van de ruim 27.000 adressen voldoet aan de veiligheidsnorm. Om precies te zijn geldt dit op 30 april 2024 voor 13.898 adressen, dit is 50,3 % van alle 27.610 adressen in de versterking. Inmiddels is bij 12.508 adressen het versterkingstraject gestart, waarvan bij 7.227 adressen het uitvoeringsplan gereed is. Bij in totaal 5.565 adressen is de daadwerkelijke bouw gestart.

Resultaten om trots op te zijn, aldus Regina Bouius: “De afgelopen jaren is door NCG met alle betrokken collega’s en partijen ongelooflijk hard gewerkt. Dit onder de continue politiek-bestuurlijke aandacht en het vergrootglas van de media. Ik ben trots dat we door stug doorwerken en naast de bewoners staan deze resultaten voor elkaar hebben gekregen.”

Dat de NCG naast de bewoner staat is geen loze kreet. De afgelopen periode krijgen onze medewerkers zowel van bewoners alsook van de bewonersadviesraad en gemeenten steeds meer positieve feedback op onze benaderbaarheid en oplossingsgerichtheid. Het samen ook echt doen in dorpen, wijken en straten om zo snel en goed mogelijk tot een voor de bewoner of eigenaar bevredigend resultaat te komen. Dat is en blijft de belofte aan Groningen die we zullen waarmaken.

Op 1 september, vanaf het nieuwe studiejaar, neemt zij het stokje over van Wim van de Pol en zal samen met lid Paul de Rook het College van Bestuur van Noorderpoort vormen. Het Noorderpoort is een regionaal opleidingencentrum (ROC) met locaties in Appingedam, Assen, Delfzijl, Groningen, Stadskanaal, Veendam en Winschoten. Noorderpoort telt zo’n 13.500 studenten en ruim 1.400 medewerkers.